Oisterwijk

 

Parel in ’t Groen, Parel van Brabant en het ‘Laren van het Zuiden’. De talrijke eretitels waarmee Oisterwijk (26.000 inwoners) alom wordt bejubeld, tonen aan dat u te gast bent in een bijzonder stadje.

Met 800 jaar stadsrechten, een uniek natuurgebied (bossen en vennen) om te wandelen en fietsen en een bruisend centrum waar het kwalitatief hoogstaand winkel- en restaurantaanbod menigeen zal overweldigen. Oisterwijk kent zijn gelijke nauwelijks, als u een middag luxe wilt flaneren. Shoppen, genieten van kunst en cultuur en uitrusten of lunchen op een zonnig terras.

Welkom dus in de Parel in ’t Groen waar u zomer en winter volop geniet. Voor toeristische informatie heeft Oisterwijk een eigen Bezoekerscentrum Natuurmonumenten en een VVV-kantoor. Wie met openbaar vervoer reist stapt gewoon uit op het NS-station in Oisterwijk! Uw auto parkeren kan in Oisterwijk vaak nog voor de deur (betaald) of op de nabijgelegen parkeergarage.

Tot kijk in Oisterwijk!
 

Oisterwijk Nieuws
Van Loes: Het zijn de kleine dingen die het doen
09 December 2019 13:09 uur

Loes Westgeest wandelt bijna dagelijks door de Oisterwijkse natuur, maakt foto’s en gedichten:

Film: bevrijdingsfeest in Haaren
09 December 2019 11:09 uur

Op 23 november was er in Den Domp een bevrijdingsfeest in het kader van de 75-jarige bevrijding van Haaren.

Gemeente verkoopt pand aan GOED wonen Oisterwijk
09 December 2019 10:04 uur

Het college (Burgemeester en wethouders) van de gemeente Oisterwijk heeft besloten een woning aan de Schoolstraat 1 te verkopen aan GOED wonen Oisterwijk. GOED wonen Oisterwijk staat voor: ‘Gezamenlijk Onder Een Dak’ wonen Oisterwijk. Hun doel is het realiseren en in stand houden van een fijne woonvoorziening voor onze bewoners met een beperking in het...

De wekelijkse column van Roland Smulders
09 December 2019 09:42 uur

Columnist Roland Smulders neemt u mee, een kijkje in zijn Oisterwijk:   Spannender Amsterdam heeft het geheim van het Boekenbal. Er schijnt van alles te gebeuren als de deuren achter de feestgangers zijn gesloten, maar er wordt niet over gesproken en dus tast de rest van Nederland in het duister. Deze gedachte komt onwillekeurig in...

Het weer in Oisterwijk