Oisterwijk

 

Parel in ’t Groen, Parel van Brabant en het ‘Laren van het Zuiden’. De talrijke eretitels waarmee Oisterwijk (26.000 inwoners) alom wordt bejubeld, tonen aan dat u te gast bent in een bijzonder stadje.

Met 800 jaar stadsrechten, een uniek natuurgebied (bossen en vennen) om te wandelen en fietsen en een bruisend centrum waar het kwalitatief hoogstaand winkel- en restaurantaanbod menigeen zal overweldigen. Oisterwijk kent zijn gelijke nauwelijks, als u een middag luxe wilt flaneren. Shoppen, genieten van kunst en cultuur en uitrusten of lunchen op een zonnig terras.

Welkom dus in de Parel in ’t Groen waar u zomer en winter volop geniet. Voor toeristische informatie heeft Oisterwijk een eigen Bezoekerscentrum Natuurmonumenten en een VVV-kantoor. Wie met openbaar vervoer reist stapt gewoon uit op het NS-station in Oisterwijk! Uw auto parkeren kan in Oisterwijk vaak nog voor de deur (betaald) of op de nabijgelegen parkeergarage.

Tot kijk in Oisterwijk!
 

Oisterwijk Nieuws
Sneeuw in Oisterwijk
26 February 2020 14:52 uur

Het komt niet dagelijks voor, en wie had het nog verwacht? Toch mooi, ons Oisterwijk in het wit:

Burgemeester op bezoek bij honderdjarige in Moergestel
26 February 2020 14:22 uur

Vandaag kreeg mevrouw van Esch-Wolfs bezoek van burgemeester Hans Janssen. ‘Al 100 jaar, maar nog hartstikke bij de tijd!’ zo liet hij na afloop weten. Hij feliciteerde de 100-jarrig op Stanislaus in Moergestel met deze bijzondere verjaardag. Wij voegen daar graag die van ons aan toe: Van harte gefeliciteerd!

Goed dialoog is het halve werk
26 February 2020 14:09 uur

Afgelopen donderdag werd in de Oisterwijkse raadszaal herhaaldelijk en bij meerdere onderwerpen duidelijk dat inwoners zich buitengesloten voelen. door Inge Dekker – PIT Onderzoek Opmerkelijk was, dat aanwezigen discussieerden over de uitvoering van de omgevingsdialoog. Hierdoor was er minder ruimte voor een debat over de geagendeerde onderwerpen, eventuele bezwaren en oplossingen. PGB-fractievoorzitter Carlo van Esch...

Film: ‘Ik kreeg weer kleur in mijn leven, dat was ik kwijt’
26 February 2020 13:05 uur

Tijdens een wandeling door het bos laat Peter een boek zien. Het is een boek met zeven jaar herinneringen aan zijn overleden vrouw, zodat hij terug kan kijken op mooie momenten. door Iris de Groot Peter en Truus vertellen hun ervaringen over de lotgenotengroep Rouwverwerking: ‘Samen op weg onder de Regenboog’. De keuze om dat...

Het weer in Oisterwijk